top of page

Swingcopats s’estrena dins el musical de “El préssec gegant”. Maig 2019


Mai havia pensat que algun dia acabaria formant part de l’equip directiu d’una obra de teatre musical infantil a Sabadell.

Tot va ser gràcies al Xavi Clapés i l’Alba Grau que un dia van decidir portar en escena la història de “James y el melocotón gigante” de Roald Dahl, i adaptada per ells mateixos acabant-la convertint en “El préssec gegant”

Aquests són alguns dels pensaments sobre la seva creació:

Xavi Clapés - "Tornaria a fer volar aquest préssec al costat de la Mertxis i els 9 ballarins tant fantàstics que ens han acompanyat al llarg d'aquesta aventura"

Alba Grau - "És deixar volar els somnis, treballar amb amor - i bogeria -, i veure com el que hem somiat es fa realitat"

Com que els dos són uns “artistassos” i també havien rebut classes de lindy hop a Swingcopats els hi va fer il·lusió posar, dins d’aquesta obra, una mica de swing!

Aquí va ser quan van trucar a la meva porta i em van demanar si volia col·laborar fent algunes de les coreografies.

Vaig acceptar encantada i sense saber que aquest projecte em donaria aire quan més el vaig necessitar!

Vam començar els càstings el setembre del 2018 a Swingcopats.

Les músiques no em van arribar fins el gener del 2019, justament quan jo estava de viatge, i vaig haver de muntar les coreografies a l’altra punta del món sense parella de ball, tota sola. He de fer especial menció i agrair a la Montse Argemí, de l’escola de dansa Bots, la gran feina que va fer coordinant una coreografia per whats app on barrejàvem jazz i swing. No és feina fàcil però es nota quan algú és professional de veritat!

També agrair a l’Anna Portell, la Mireia Hoyos i la Meritxell Querol que mentre jo no hi vaig ser van estar al capdavant dels assajos i intentant desxifrar els meus vídeos per poder-els-hi donar vida.

Alguns dels pensaments dels nostres ballarins que, gràcies seus esforços, hores invertides i energia, han aconseguit un resultat coreogràfic ESPECTACULAR!

Anna Portell – “La meva primera experiència trepitjant escenari en un musical i m'encanta formar-ne part, entre somriures i emocions!”

Mireia Hoyos – "Orgullosa d'haver pogut participar en aquest projecte de la ma de professionals tan joves i amb tanta energia com són l'Alba i el Xavi. He viscut d'aprop el món del teatre i he pogut coneixer gent amb molt talent, professionals de totes les edats"

Meritxell Querol – “Teatralitzar la dansa, ha sigut un gran repte!! Un repte que hem viscut amb molta il·lusió i de la mà d’un gran equip·”

Esther Garcia – “Amics de swing que t’engresquen a participar en projectes esbojarrats que mai hauries pensat i que acaben sent una experiencia inoblidable”

Roger Marigó – "Participar al Préssec ha estat una oportunitat i un repte. L'oportunitat de compartir quelcom màgic amb gent molt especial i un repte per superar pors"

Sergio Molina – "Participar en el Préssec Gegant ha estat una experiència molt gratificant, no només per formar part d'aquest gran espectacle sinó també per la fantàstica resposta dels espectadors"

Melvin Silverio – "Participar en El Préssec Gegant ha estat increïble, però treballar amb tota la gent que ho ha fet possible ha sigut el millor dels regal! Gràcies."

Lluís Olivares – "El Préssec Gegant m'ha donat la oportunitat de representar a Swingcopats apropant el swing d'una manera molt diferent, formant part d'un projecte molt apassionant."

Enric Torres - "Emocionant i nostàlgic. Ser partícep d'un espectacle com aquest ha estat una gran oportunitat"

Formar part d’un projecte com aquest dins de la Joventut de la Faràndula ha estat una experiència increible.

Veure com l’escenografia del préssec anava creixent dia a dia, com les músiques i les lletres s’anaven construint, la creació dels vestuaris màgics de cada personatge, l’evolució de les coreografíes i dels insectes que han anat agafant força a mesura que passaven els dies, les tietes malvades que han anat creixent cada dia amb els seus personatges, els nens del poble i el policia amb la seva energia desbordant, les gavinetes precioses que no paraven de volar i les nostres estimades Janes, les protagonistes d’aquesta història.

Tot això ha estat la part creativa del darrere, la que no es veu però és necessària perquè una obra com “El préssec gegant” pugui acabar en escena i ens en podem sentir tan orgullosos.

El proper cap de setmana 25 i 26 de maig serà l’últim que la podreu veure al teatre La Faràndula de Sabadell.

Si encara no l’heu vist podeu comprar les entrades a través d’aquesta web: https://sabadellcultura.koobin.cat/elpressecgegant

bottom of page