top of page

Ets ballador de swing? Cuida't!


Molts amants del swing ens posem a ballar a partir dels 30, 40, 50 o inclús els 60 i no pensem que el nostre cos ja no és com quan en teníem 20 (tot i que el nostre esperit segur que sí).

Anem a ballar i ens passem hores sobre un asfalt amb unes bambes de sola fina que fan que qualsevol impacte amb el terra pugui afectar algunes parts del cos.

Entre els alumnes de Swingcopats tenim uns quants fissioterapeutes i hem volgut parlar amb un d'ells perquè ens expliqui la importància de cuidar-nos mitjantçant els estiraments abans i després de ballar.

 

NOM i COGNOMS:

Carles Camps Salaet

DE QUÈ TREBALLES:

Sóc fisioterapeuta especialista en fisioteràpia de l’esport, osteòpata i terapeuta de medicina tradicional xinesa.

ETS BALLADOR DE LINDY? QUANT TEMPS FA QUE BALLES?

Sóc ballador de lindy des de fa 3 anys.

HAS TINGUT ALGUNA LESIÓ BALLANT? CONEIXES ALGÚ QUE S'HAGI LESIONAT BALLANT?

Jo personalment no he tingut cap lesió ballant, però si que conec gent que s’ha lesionat mentre ballava. He vist, des de sobrecàrregues a ruptures musculars, lumbàlgies, esquinços, ...

EXPLICA'NS LA IMPORTÀNCIA D'ESTIRAR I ESCALFAR, EN DEFINITIVA PREPARAR EL COS ABANS I DESPRÉS DE BALLAR:

Ballar és una activitat física aeròbica excel·lent i molt recomanable per tot tipus de persones, ja que és un esforç físic mantingut, moderat i de baix impacte. Però com qualsevol altre activitat física o esport hem d’escalfar el cos i preparar-lo abans de començar l’esforç per minimitzar el risc de lesions, i a l’acabar hauríem de relaxar-lo per tal que es recuperi bé i evitar molèsties o dolors i lesions.

Dins el col·lectiu dels esportistes, aquestes precaucions ja es prenen, però en l’àmbit dels balladors de lindy sembla que aquesta consciència no hi és tant, potser perquè molts balladors no consideren que estan fent esport quan ballen i això fa que no prenguin precaucions i que moltes vegades després d’una ballada o una classe tinguin molèsties. Aquestes molèsties la majoria de vegades són lleus i desapareixen ràpidament, però de vegades poden arribar a ser intenses i fins i tot lesionar-nos.

Per minimitzar el risc de lesions i gaudir plenament del lindy sense repercussions negatives pel nostre cos, l’equip de swingcopats m’ha proposat fer un taller pràctic per explicar els beneficis d’escalfar i estirar correctament i ensenyar com fer-ho amb uns quants exercicis bàsics, per tal de que cadascú es pugui dissenyar una correcta rutina pre i post-activitat.

Moltes gràcies Carles

Ens ballem a la pista de ball!

 

**Cal enviar un mail a info@swingcopats.com si vols assistir-hi. Places limitades**

bottom of page