top of page

EL BALL DES D'UNA CADIRA. Gener 2019


Moltes vegades he pensat que no donem importància a les coses petites d'aquesta vida; coses com cordar-nos les sabates per anar a ballar qualsevol diumenge a un clandestí al carrer.

El David Babià també es corda les sabates quan ha d'anar a ballar però en el seu cas, a diferència de molts d'altres, aquestes sabates no trepitgen el terra perquè ell va en cadira de rodes, tot i que sembla que això mai ha estat un impediment perquè pugui complir els seus somnis.

Fa un parell d'anys que balla Lindy Hop i hem trobat interessant fer-li unes preguntes perquè ens expliqui les seves vivències i la relació que té ell amb aquest ball que ens té a tots tan encandilats.

Hola David, ens pots dir el teu nom, cognoms, edat i professió?

Em dic David Babià Alsina, tinc 47 anys i treballo al departament de documentació tècnica en una empresa de maquinària industrial envasadora (redactant manuals d'usuari, manteniments, certificats, etc.)

Quines aficions tens?

Pràcticament totes les aficions que tinc estan envoltades de ball però també m'agrada "deambular" per la ciutat, escoltar algun concert en algun pub o algun espectacle. Antigament també feia Capoeira i ara faig zumba i country.

Quants anys fa que balles?

Deu fer uns dos o tres anys que ballo lindy, més de vuit que ballo country i uns tres anys que ballo zumba. Fa 2 trimestres m'he començat a introduir al món del Rock&Roll amb vosaltres i m'encanta!

Ets feliç quan balles? Ballant sóc el més feliç del barri.

Com vas coneixer el lindy hop?

Fa uns anys veia una colla ballant lindy pels carrers de Sabadell i m'encantava; és per això vaig decidir que també volia formar part d'aquesta comunitat.

Et sets integrat dins de la comunitat lindy?

Sí, en molt poc temps la integració ha sigut brutal, en altres balls em costa o m'ha costat molt més.

Creus que és un impediment el fet que vagis en cadira de rodes per poder ballar?

Per mi no és problema i per vosaltres (Swingcopats) tampoc ho ha estat mai. Altres entitats m'han posat molts impediments o no m'han agafat en sèrio. Amb swingcopats des del primer dia he estat rebut i tractat com un més i amb un tracte molt adequat per part dels diferents professors que he tingut que en tot moment han procurat adaptar-se a la meva situació.

Què trobes a faltar per part de la comunitat de hoppers quan vas a una jam?

De part dels hoppers no trobo a faltar res quan vaig a una jam. Són una gent molt maca. Em sento integrat.

 

Moltes gràcies pel teu temps David.

Esperem seguir-te trobant per les pistes de ball. Ens encantaria que el teu exemple ajudés a més gent a treure's les pors i venir amb nosaltres a ballar i a gaudir de la música SWING!

bottom of page