top of page

SWINGCOPATS al MENORCA LINDY EXCHANGE. Maig 2018


Per segon any consecutiu, durant el primer cap de setmana de maig hem tingut el plaer de poder assistir una gran representació de l’escola Swingcopats al Menorca Lindy Exchange que va tenir lloc al paradís del nostre mediterrani, Menorca.

L'inici del MELX va tenir lloc el mateix dijous al vespre amb la “Welcome Party” al Palau Saura, un palau barroc construït entre finals del segle XVII i principis del XVIII. El més impactant dels palaus de Ciutadella, tant per les seves dimensions com per la seva concepció, l'exemple més depurat de l'arquitectura neoclàssica civil.

El Palau ha sigut adquirit recentment per l'Ajuntament de Ciutadella amb finalitaser els primers a poder gaudir de l'espai amb la seva remarcable escalts culturals i nosaltres hem tingut el privilegi de a principal i l'espectacular jardí vuitcentista.

 

Malauradament, les previsions del temps per tot el cap de setmana no eren gens favorables. Pronòstic de pluges i temporal fins diumenge i a causa de la pluja de divendres al matí es va haver de suspendre l'excursió a cavall per l'illa. Tot i això amb el paraigua en mà i amb les sabates ben molles, els més valents varen iniciar camí cap a l'Espai Sant Josep per al Registre i començar la ruta amb les “Swing Tapas” programades per tot el cap de setmana en diferents establiments de Ciutadella.

El mateix divendres a les 19:00 hores teníem una cita especial amb el Taster de Jazz Steps a la plaça de les Palmeres amb el professor de l'escola Giulio Parise, seguit de la ballada a l'aire lliure i del cercavila amb la fantàstica Bumpy Roof Parade.

Tot seguit i buscant algun moment per sopar, calia preparar-se per a la gran nit que ens esperava amb la "SwingXalada Party" i la super temàtica de Holywood Edition.

No es va quedar ningú indiferent. Espectacular nois!!

Alguns dels companys actuàvem aquella mateixa nit davant de tot el públic Menorquí amb una magnífica coreografia dels nostres professors: Mertxis Sánchez i Ferran Martori. Entre molts nervis, ultimant posicions, corredisses entre vestidors i canvis apressurats al backstage, vàrem sortir finalment a actuar amb moltes ganes i energia. Energia que es va transmetre des del primer segon amb les vibracions i aclamacions del públic que ens varen fer sentir com a casa. Moltes gràcies!!

I moltes gràcies també, fent especial menció a tot el suport i ànims que vàrem rebre per part de la Berta Fustè i en Ferran Martori. Sense ells no hauria sigut possible, sou uns cracks.

Alguns dels més incansables, tot i diluviant com estava diluviant el divendres de matinada, no en varen tenir prou i allargaren la festa amb la Post-Party al JazzBah al Port de Ciutadella.

La resta de mortals es retirava a descansar per tal de poder assistir dissabte a les 11:00 hores del matí al tour guiat per Ciutadella.

 

Dissabte, dia de locura, dia de no parar en tot el dia, d’enllaçar activitats, des del del tour guiat per Ciutadella sortint cap al cercavila de la Bumpy Roof Parade, tot seguit amb el “Swing Vermut” acompanyats dels Topsy Sextet i el millor de tot és que per fi, per fi va sortir el sol: SOL, SOL, SOLET.

Entre tapa i tapa, bermut i alguns balls clandestins, tot just a les 16:30 hores començava la classe de musicalitat a la mà de dos cracks, en July Aymi i en Martí Elias a la sala Canal Salat.

I a les 19:00 hores era l’inici de les preliminars de la Jack & Jill amb una gran representació de l’escola Swingcopats: l’Alba Muñóz, l'Eudald Sallés, en Sergio Molina, en Roger Marigó, en Sylvain Beauchemin i en Melvin Silverio. També hi participaren en Pol Fadó i la Carlota Freixenet. Ho van fer genial!!! Passant a la final l’Alba, en Roger i en Sergio. No podem estar més contents!!.

La festa "Vintage Party" i la final de la Jack & Jill eren aquell mateix vespre.

Els nostres tres finalistes ho van fer super, super bé!! I estem molt contents!! I sobretot per en Roger Marigó que va quedar en 3a posició a la final de la Jack & Jill. Ho vas fer genial, moltes felicitats Roger!!

Aquella mateixa nit per celebrar-ho, es va allargar fins a altes hores de la matinada.

Vam omplir el JazzBah de Swing entre molts somriures, complicitats, noves amistats i amb moltes ganes que no s'acabés la nit. Incombustibles!!

 

Diumenge al migdia tenia lloc l’esperat “Swing Brunch” al Claustre de Ciutadella. No només per l’espectacularitat del lloc sinó també pel deliciós menú de degustació que ens esperava. Va fer un dia radiant. Sol i més sol, sense cap núvol visible. No hi havia millor manera de clausurar l’increible cap de setmana amb el Menorca Lindy Exchange 2018.

Escapada fugaç d’alguns a la platja abans d’agafar l’avió de tornada i d’altres aprofitant els últims moments al paradís, recordant tot el viscut durant el cap de setmana. De com passa de ràpid el temps quan ens ho passem bé, passa volant.

 

Tots els moments màgics, totes les emocions, una molt bona recopilació de sensacions viscudes que ens emportem cap a casa i crec que coincidim tots amb les ganes de poder tornar a disfrutar l’any vinent del MELX 2019. Moltes gràcies a l’organització per fer-ho possible un any més i moltes gràcies també a la fotògrafa Sara Pista Image Maker per les increïbles fotografies. Fins aviat.